Wpłaty za obiady – miesiąc KWIECIEŃ 2025 r. w dniach: 01-30.04 (18 dni, 17-22.04 przerwa świąteczna

Wyłącznie przelewem bankowym do dnia 08.04.2025:

  • uczniowie 18 dni x 5 zł = 90 zł
  • nauczyciele 18 dni x 10 zł = 180 zł

Nazwa odbiorcy:  Szkoła Podstawowa nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi

Adres odbiorcy:  ul. Sekulska 10, 08-110 Siedlce

Numer konta:   53 1050 1953 1000 0023 5335 3853 ING Bank Śląski S.A. o/Siedlce

W tytule wpłaty wpisujemy: imię i nazwisko dziecka, klasa, za miesiąc KWIECIEŃ 2025r

przykład: Jan Nowak 7a, obiady kwiecień/2025

Uwaga!

Szanowni Państwo i Szanowni rodzice

W przypadku, gdy dziecko z różnych powodów nie będzie mogło zjeść obiadów należy wpisać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, obiady kwiecień/2025- bez dnia: (WPISAĆ DZIEŃ NIEOBECNOŚCI)

przykład: Jan Nowak 7a, obiady za kwiecień/2025 bez dnia: 7.04 i 21.04

W przypadku nieobecności odwołanie obiadów jest możliwe wyłącznie do godziny 8.30 danego dnia. Oczywiście można odwołać posiłek na kilka dni naprzód (nigdy wstecz) wykonując jeden telefon, ponieważ dziecko choruje, wyjeżdża lub zdarzają się sytuacje losowe niezależne od nas (nie ma konieczności dzwonienia codziennie). Zgłaszanie po godzinie 8.30 będzie skutkować brakiem odpisu, a jest to związane ze sprawami organizacyjnymi.

Zgłaszanie rezygnacji z obiadów:

Telefon do intendenta: 25 794 3440

Email: intendent@sp3.siedlce.pl

INFORMACJA DOTYCZĄCA ALERGENÓW

Związku z obowiązkiem stosowania przez placówki zbiorowego żywienia –
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/11 dotyczącego
przekazywania konsumentowi informacji na temat obecnych alergenów w serwowanych
potrawach, zamieszczamy poniżej listę produktów powodujących alergie. Informację o
obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE:

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, tj. pszenica, żyto, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne;
  3. JAJA i produkty pochodne;
  4. RYBY i produkty pochodne;
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. SOJA i produkty pochodne;
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. ORZECHY, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
  9. SELER i produkty pochodne;
  10. GORCZYCA i produkty pochodne;
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne;
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. ŁUBIN i produkty pochodne;
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.

Do przygotowania potraw stosujemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy,  majeranek, oregano, bazylię, zioła prowansalskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę słodką, paprykę ostrą, kurkumę, curry, gałkę muszkatołową, naturalną mieszankę przypraw do mięs pieczonych oraz laskę wanilii. Wyżej wymienione przyprawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, selera, soi, mleka, jaj lub sezamu

Zamieszczony jadłospis może ulęgać niewielkim modyfikacjom z uwagi na nieprzewidziane sytuacje.